Agroteknikk er et knutepunkt for kunnskap og innovasjon. Her finner du verktøyene, kunnskapen og inspirasjonen du trenger for en mer lønnsom og bærekraftig drift. Gjennom faglige miniseminarer og erfaringsutveksling med fagfolk og dyktige kollegaer, kan du komme hjem med ny inspirasjon og gode løsninger for å nå dine mål.
Tekst: Tun Byrå
Sjelden er så mye landbruksfaglig kunnskap samlet under ett tak, som under Agroteknikk. Her finnes forhandlere og fageksperter, rådgivere og tjenesteytere, som alle har inngående kunnskap om landbruk, teknikk og agronomi. I tillegg besitter bøndene på messa enormt med kunnskap og erfaring du kan nyte godt av.
– Norsk landbruk er veldig variert, og det er lett å se seg blind på store maskiner og innovative nyvinninger. Men det viktigste med Agroteknikk er å søke kunnskap om det utstyret du har nytte av i din drift, og lære mer om de temaene du er interessert i. Min erfaring er at folk kommer hjem gladere og mer kunnskapsrike enn de var da de reiste, sier Jogeir Magnar Agjeld, ansvarlig for fagprogrammet på Agroteknikk.
Fag for alle
Agroteknikk satser på et bredt og variert fagprogram for å gi et mer komplett tilbud til de besøkende. Fra torsdag til søndag arrangeres det miniseminarer som gir innsikt i høyaktuelle temaer for landbruket. Her får man litt om alt, med temaer fra presisjonslandbruk, planteproduksjon og husdyrhold, via fornybar energi og nyere klimaforskning, til landbruksbygg, generasjonsskifte, HMS og landbrukets mentorordning.
– Å drive landbruk krever innsikt i mange ulike fag, og vi har stor bredde i det som presenteres fra scenen. Det skal være noe for alle, både unge og gamle, erfarne og nye i faget, sier Agjeld.
Miniseminarene består av bolker med korte innlegg. På den måten får man med seg de temaene man er interessert i, uten å bli sittende lengre enn de selv ønsker. Det gjelder å utnytte tiden godt på Agroteknikk, for det er mye å se.
– Vi har stor respekt for at mange først og fremst er på messa for å se på maskiner og utstyr. Derfor legger vi opp til korte innlegg på 15 minutter. Det er akkurat nok til å gi en god innføring i temaet, sette i gang en tankeprosess, og forhåpentligvis inspirere tilhørerne til å finne ut mer. Du kan oppsøke foredragsholderne i etterkant, og ellers er det mye informasjon å hente rundt på messeområdet, forteller Agjeld.
Utnytt fellesskapet
Han oppfordrer alle til å utnytte muligheten til å ta del i den enorme kunnskapsutvekslingen som finner sted på Agroteknikk.
– Agroteknikk er ikke stedet for å være sjenert! Står du ved siden av en annen bonde og ser på det samme produktet, er det lurt å spørre hva vedkommende tenker og synes. Da kan dere dra nytte av hverandres kunnskap og funderinger. Hele messa syder av kunnskap. Alle er her for å informere, diskutere og lære noe nytt, så snakk med folk, oppsøk fagpersoner og delta på miniseminarene vi arrangerer, oppfordrer Agjeld.