Derfor er vi på Agroteknikk

Møte gamle kjente, handle og holde seg oppdatert. Det er mange grunner til at bønder setter kursen til messehallen i Lillestrøm for Agroteknikk i november.

Nora Sandberg

Melkebonde og småbarnsmor på Furnes i Innlandet

Hvor mange ganger har du vært på Agroteknikk?

– Dette er tredje eller fjerde gangen jeg tar turen til Agroteknikk. 

Hvorfor kommer du?

– I år er det litt spesielt fordi vi er invitert som finalister i kåringen av «Årets Bonde». Men jeg drar på Agroteknikk fordi det er veldig sosialt – det er et sted du kan møte kolleger. Det blir veldig trivelig, for vi har jo nesten ikke sett folk på to år! Det blir nok helt sikker både skravling og utveksling av tips, så det er nyttig både faglig og sosialt. Og så tenker jeg at «Kvinner i landbruket» kan være verdt å få med seg.

Hva gleder du deg til i år?

– Det må jo bli prisutdelingen av «Årets Bonde», fordi vi er finalist. Blir litt ekstra spesielt i år på grunn av dette. Vi får blant annet møte landbruksministeren.

Er du på jakt etter noe spesielt? 

– Egentlig ikke i år. Da jeg var der sist vurderte vi å bygge fjøs, men nå har vi fått satt opp melkerobot i fjøset. Men da jeg var der sist, brukte vi anledningen til å få oversikt over utstyr, sammenligne og prate med selgere. Jeg hadde med meg en bag med brosjyrer hjem.

Tips til en vellykket dag på Agroteknikk

– Nei, jeg tenker det er lurt å ha god tid. Gå rundt, prat med selgere og forhør deg litt om ting. Og så må man ha tid til å sitte å skravle med folk. En dumper alltid borti noen som man kjenner og så går tida. 

Bjarne Faanes

Korn- og potetbonde på Skogn i Trøndelag

Hvor mange ganger har du vært på Agroteknikk?

– Jeg har vært på hver messe i nesten 15 år.

Hvorfor kommer du?

– Det er en sosial arena. Jeg kjenner folk over hele landet, så her kan jeg møte kolleger fra andre landsdeler. Det er kjekt. Hvis en lurer på noe, har en også mulighet til å få møtt ekspertise på maskiner og lignende, og en kan få med seg nyheter en er nysgjerrig på.

Er du på jakt etter noe spesielt?

– I utgangspunktet ikke…

Tips til en vellykket dag på Agroteknikk

– Ikke noe spesielt. Men er greit å prøve å benytte hele åpningstiden, og møte opp i god tid til foredrag o.l.

Se fullt program her

Carl Christian Riise Grydeland  

Kornproduksjon på Hobøl

Hvor mange ganger har du vært på Agroteknikk?

– Tre ganger.

Hvorfor kommer du?

– For å møte kollegaer og få med seg nyheter. I år skal jeg dessuten hjelpe til på en stand til en kamerat som selger bladgjødsling.

Hva gleder du deg til i år?

– Til å se igjen folk jeg kjenner. Det er lenge siden sist. 

Er du på jakt etter noe spesielt? 

– Det vil jeg ikke si … Men jeg holder meg oppdatert, får priser og vurderer.

Tips til en vellykket dag på Agroteknikk

– Det kan være lurt å velge seg ut noen ting som man er interessert i å se nærmere på. Det er også greit å orientere seg litt i forkant.