Ny teknologi og spennende løsninger

På Agroteknikk står hele maskinbransjen klar til å vise deg det siste innen landbruksteknologi og -maskiner. Her kan du høste ny kunnskap og knytte kontakter som hjelper deg å utnytte produktene best mulig i egen drift. 

Det har aldri vært solgt så mye utstillingsplass på Agroteknikk som i år. Hele messeområdet bugner av spennende produkter og nye løsninger. 

– Agroteknikk er et maskinmekka der du kan oppdatere deg på nye produkter og trender i markedet. Ingen andre nasjonale arenaer gir deg den bredden som du finner her. Messa er også en viktig sosial arena der du kan treffe landbruksaktører fra hele landet. Det er mye å se, så pass på å sette av nok tid til å få med deg alt, oppfordrer Espen Syljuåsen. Han er Norwegian Agro sin representant i utstillingskomiteen. 

Nyhetskåring

Også i år arrangerer Agroteknikk en nyhetskåring, og i forkant av messa er det sendt inn mer enn hundre nyheter som skal vises frem på messa. En uavhengig jury vurderer de innsendte nyhetene og kårer gullvinnere, sølvvinnere og vinnere som hedres med innovasjonspris.

 – Nyhetskåringa er en viktig del av Agroteknikk og løfter frem små og store nyheter. Kåringa gir et godt bilde av hva som finnes av nyvinninger i markedet, og jeg vil oppfordre folk til å lese litt om nyhetene på forhånd. Det kan være greit å gjøre seg opp en mening om hva man vil sjekke ut nærmere på messa. Nyhetene kan du lese om både i messeavisa og i bladene Norsk Landbruk og Bedre Gardsdrift, sier Syljuåsen.  

Tett på kundene

For maskinbransjen er Agroteknikk en viktig arena for å møte nye og gamle kunder, og det legges ned mye arbeid for å dekke kundenes ønsker og behov. 

 – Mange ønsker å se store maskiner og teknologiske nyvinninger, men det finnes mange tusen små og store produkter på messa. Her kan alle finne det de har behov for. Bransjen stiller med mye mannskap og spesialkompetanse. Sammen med forhandlerne står leverandører og produktspesialister, som kan lære deg om teknologien, automatikken og datasystemene nyere maskiner ofte har. På den måten rigger vi for at de som virkelig ønsker å få detaljkunnskap, skal få svar på mest mulig, forteller han.

Med så mange forhandlere til stede, er Agroteknikk et ypperlig sted for å sammenligne tilsvarende produkter fra ulike leverandører. Da kan du gjøre deg opp en mening om hvilken variant du liker best. Og er du klar for å handle, kan du slå til på ett av de mange gode messetilbudene som finnes. 

Rekruttering er avgjørende

På fredag skal seks dyktige lærlinger konkurrere om å bli Årets Lærling i landbruksmekanikerfaget. Agroteknikk skal være en arena der ungdom og unge voksne kan se og oppleve hva maskinbransjen har å tilby av spennende arbeidsplasser. 

Les også: Dette er kandidatene til “Årets lærling”

– Maskinbransjen ønsker å være en god leverandør av tjenester inn mot landbruket, og da er vi helt avhengige av å ha flinke folk med oss på laget. Jeg vil derfor invitere de unge til å komme på Agroteknikk og ta kontakt med oss som står på stand. Kanskje er det størst fokus på mangelen på landbruksmekanikere, men bransjen tilbyr også andre aktuelle lærlingeløp, eksempelvis innen logistikk og reservedelsfag. Landbruket sysselsetter mange mennesker utover de som produserer maten vi spiser, og hos oss er alle velkomne. Så stikk innom for en prat, oppfordrer han.  

Kjøp billett nå!

14. – 17. november treffes vi igjen på landbrukets største og viktigste møteplass, Agroteknikk. Kom og hold deg oppdatert slik at vi sammen kan fortsette å produsere råvarer i verdensklasse.