Gjør Agroteknikk til en lærerik familieutflukt

Ta barna med på messa og la dem oppleve dyr og spennende aktiviteter. Bli med på lærerikt vitenshow og hønebingo. Eller hva med en pause med en myk kanin i fanget? På Agroteknikk skal hele familien ha en god opplevelse. 

Tekst: Tun Media, Foto: Barnas Gård Hunderfossen

Lørdag og søndag besøkes Agroteknikk av mange barnefamilier. Når barna trives, er det enklere for foreldrene å ta dem med når de selv skal besøke messa. Derfor har Agroteknikk inngått et spennende samarbeid med Barnas Gård Hunderfossen. 

Lek og lær med dyr i fokus

På et eget uteområde kan barna hilse på esler, alpakkaer, minigriser, sauer, geiter, kaniner og marsvin. I tillegg kan de lære mer om dyrene gjennom et lek og lær-konsept med quiz-tavler utenfor innhegningene.  

– Vi er opptatt av at dyr og mennesker skal ha det bra sammen. Dyrene vi har med oss er vant til å omgås barn, og dyrene bestemmer selv om de vil komme bort til gjerdet for å kose. For barna er det en del av læringen. Det er terapeutisk å være sammen med dyr, og mange barn har ikke kontakt med dyr til vanlig. Derfor er det fint at de får møte ulike dyreslag på Agroteknikk, sier Ida Digernes, avdelingsleder på Barnas Gård Hunderfossen. 

Ida og Elizabeth, kjent fra Youtubeserien «Livet på Barnas Gård» blir å se i vitenforestillingen på scenen både lørdag og søndag. De arrangerer også hønebingo og quiz.

En rolig stund

Midt blant innhegningene finnes det en kaninkosepark med kaniner og marsvin. Der får barn og voksne komme inn i et oppvarmet telt for en rolig stund med nærkontakt med dyra. 

– Dette er en fin aktivitet som barn og voksne kan gjøre sammen. Nærkontakt med dyr gjør jo noe med oss, og det er alltid godt å sitte med et mykt lite dyr på fanget. Barna får kyndig veiledning om hvordan dyrene håndteres på riktig måte. Vi har mange puljer med dyr, slik at kaniner og marsvin får korte økter i kaninkoseparken, sier Digernes.

Kom i nærkontakt med kaniner og marsvin i kaninkoseparken.

Vitenshow og hønebingo

Tre ganger per dag, både lørdag og søndag, presenteres et forrykende vitenshow på scenen. Showet er en eksperimentell forestilling der publikum får utdelt skilt med «tommel opp» og «tommel ned». Både barn og voksne oppfordres til å engasjere seg.    

– Vi sjekker blant annet om noen hører bedre enn en kanin, og bruker et UV-kamera til å finne ut hvordan fuglene kan se om vi har smurt oss med solkrem eller ikke. Publikum presenteres for artige funfacts om dyra. Her kan både voksne og barn lære noe nytt. Vitenshowene avsluttes med hønebingo, der du kan vinne spennende premier. Vil du vite hvordan hønsebingo fungerer, er det bare å møte opp, oppfordrer hun.

Aktive, lykkelige barn

Barn har behov for fysisk utfoldelse, og etter en runde på messa kan det være godt å få løpe litt fra seg. På en utendørs hinderbane kan barna få teste spensten og se om de hopper høyere enn kaniner. 

– Vi har med oss en bane med kaninhinder som barna kan hoppe over, med eller uten kjepphest. Her får de utfolde seg fritt og få utløp for oppsamlet energi på en konstruktiv måte. Gøy for barna og deilig for de voksne, smiler Digernes og ønsker velkommen til Barnas Gård på Agroteknikk.  

Test spensten din! Kan du hoppe høyere enn kaninene?

Kjøp billett nå!

14. – 17. november treffes vi igjen på landbrukets største og viktigste møteplass, Agroteknikk. Kom og hold deg oppdatert slik at vi sammen kan fortsette å produsere råvarer i verdensklasse.