Vindu mot fremtidens landbruk

Ny innovasjonspris og messehaller fulle av moderne landbruksteknologi. På Agroteknikk 25. - 28. november feires nye produkter og løsninger som har fokus på lønnsom hverdag for bonden, bedre dyrevelferd og klima.

Ny innovasjonspris og messehaller fulle av moderne landbruksteknologi. På Agroteknikk 25. – 28. november feires nye produkter og løsninger som har fokus på lønnsom hverdag for bonden, bedre dyrevelferd og klima.

Norge er langt fremme på teknologi. Det gjelder både strukturen i det norske landbruket og nivået til bøndene når det gjelder avanserte maskiner. I tillegg er norske bønder svært bevisst måten de driver på, sier Jogeir Agjeld, som er leder for juryen som har valgt ut årets nyheter på Agroteknikk.

Kjøp billett til Agroteknikk

Han tror teknologiinteressen har en sammenheng med at vi i Norge har et høyt kostnadsnivå som gjør at vi må utføre arbeidsoppgaver på en effektivt måte. Så da er det kanskje ikke så rart at det i år vises frem 102 godkjente nyheter under Agroteknikk.

Kreativiteten blomstrer

Fast post på programmet til Agroteknikk er kåring av produktnyheter, basert på innsendte forslag. I år har juryen kåret åtte gullvinnere og 17 sølvvinnere. Til tross for en krevende periode for utstyrsprodusentene ser Jogeir Agjeld at kreativiteten slett ikke har stått på pause. Han er veldig fornøyd med tilfanget av nyheter.

Det er gledelig at både store og små norske produsenter har vært flinke til å komme med nye ting. I tillegg har maskinbransjen vært flinke til å plukke det beste fra utlandet, så honnør til samlet maskinbransje og til norske bønder som er langt fremme med å ta tak i nye teknologi, smiler jurylederen.

Ny innovasjonspris

I tillegg til gull- og sølvaks har juryen for første gang valgt å dele ut en innovasjonspris. Produktet trenger ikke være kommersielt tilgjengelig enda for å bli vurdert til innovasjonsprisen, men det må kunne betegnes som nytt.

Tre produkter, som alle er utviklet i Norge, har gjort seg fortjent til innovasjonsprisen. Disse er en egenpatentert sålabb, en redskapsbærer og en stolpe til husdyrinnredning.

Årets innovasjonspriser viser løsning på både små og store problemer. Her spenner vi fra en robot som representerer det maskintekniske, via sålabben, som er et fornuftig agronomisk produkt, til en stolpe som tar husdyrinnredning på alvor.

102 offisielle nyheter

I tillegg til innovasjons-, gull- og sølvvinnerne har juryen totalt gitt 74 av de innmeldte nyhetene stempelet offisielle Agroteknikk-nyheter. Dette er alt fra en ny tilhenger, ny sirkulasjonsvifte til fjøs og en hel rekke nye traktorer. Altså helt vanlige ting som som er viktigst for den vanlige bonde. Ifølge juryen er alle innmeldte nyheter nøye vurdert, og de fleste havner altså i denne kategorien. Alle nyhetene blir vist på Agroteknikk og vil være tilgjengelige for kommersielt salg.

Disse nyhetene ser du på Agroteknikk