– Perfekt for å få innblikk i hvilke muligheter som finnes

Melkeprodusent Nils Andre Kolås (34) og samboeren Henriette Hjortland (32) er to av dem som var tidlig ute med å sikre seg en billett til landbrukets største og viktigste møteplass. Vi har tatt en prat med Henriette om hvorfor de drar til Agroteknikk.

1. Hvem, hva, hvor?

Jeg heter Henriette Hjortland (23), og vi driver i hovedsak med melkeproduksjon på odelsgarden til samboeren Nils Andre Kolås (34) på Vestlandet. Jeg er selv fra gård og er vokst opp med sau, men gården på Kolås har et litt større potensiale.

Vi har nettopp bygget et nytt fjøs på 980 kvadratmeter, som erstatter det gamle båsfjøset. I dag har vi en melkeproduksjon på ca. 200 tonn, og til neste år sikter vi mot 3 – 350 tonn. Gamlefjøset blir nå bygget om til sau, og vi sikter mot 100 vinterfora sau til neste år. Innredning til sau vil blant annet være noe vi er på utkikk etter på Agroteknikk.

Reis med samboeren/kona/mannen til Agroteknikk 2021 du også – kjøp billett her.

2. Hvorfor skal dere på Agroteknikk?

Agroteknikk er sosialt, og er perfekt for å få innblikk i hvilke muligheter som finnes utover hva leverandørene har i butikk der vi bor. Her på Vestlandet er det ikke alltid at leverandørene har inne akkurat den maskina du er på utkikk etter, men det finner vi nesten garantert på Agroteknikk. Der får vi en mulighet til å få sett utstyret før vi kjøper det.

Nils har interesse for redskap og utstyr, og det blir som regel til at vi kjøper noe. Vi pleier å lage en liste før vi reiser med ting som er aktuelt. På forrige Agroteknikk kjøpte vi en rundballepakker fra Eik. I år vil vi være på utkikk etter innredning til sau til det gamle fjøset, jeg vet Nils Andre er ute etter ny pumpe, også er vi på markedet etter ny traktor. Det blir alltid noe vi tar med oss hjem.

Få innblikk i mulighetene som finnes du også – kjøp billett her

3. Har du vært med tidligere?

Jeg var for første gang med på Agroteknikk i 2018, mens Nils var på Agroteknikk i 2015 også. Jeg synes det var veldig kjekt, mye å se, og jeg følte det var mange med samme interesse samlet på samme sted. Vi fikk snakket masse med selgere, og gjort litt forhandlinger. Agroteknikk gjør det lett å forhandle med ulike leverandører siden vi bare gå fra stand til stand

4. Hva ser du frem til, hvem håper du å møte?

For å være helt ærlig gleder jeg meg i år til å ta en øl, gå rundt å se på utvalget og snakke med de man ellers ikke møter. Forhåpentligvis kan vi leve litt som før. Vi kommer nok til å holde et ekstra øye til Valtra-standen for å se på ny traktor og til Agromiljø for ny gjødselpumpe.

Velkommen til landbrukets største og viktigste møteplass, Agroteknikk 2021, 25. – 28.november. Opplev det nyeste innen maskiner og utstyr, få faglig inspirasjon og møt bransjen. På Agroteknikk 2021 samles alle med lidenskap for verdens beste råvarer. Kom og hold deg oppdatert slik at vi sammen kan fortsette å produsere råvarer og mat i verdensklasse.

Vare- og handelsmesser gjenåpnes – nå gleder vi oss til å se deg også

Regjeringen lanserte fredag trinn to i gjenåpningen etter koronapandemien. Der ble det klart at vare- og handelsmesser gjenåpnes.

– Nå er står jubelen i taket. Dette er svært gode nyheter, både for oss, våre underleverandører, utstillere og de bedriftene som trenger våre møteplasser. Og ikke minst er det gode nyheter for publikum, som nå kan komme på våre arrangementer, sier Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i Stiftelsen Norges Varemesse.  

Tidligere har bransjegruppen for store innendørsarrangementer, som Stiftelsen Norges Varemesse er en del av, krevd at vare- og handelsmesser likebehandles med kjøpesenter. Dette kravet er nå innfridd. Samtidig stilles det krav til smittevernet på arrangementene, blant annet 1 meters avstand mellom besøkende, god hygiene og vakthold om nødvendig.

– De kravene til smittevern som stilles er vi helt enige i, og de er vi godt forberedt på. Bransjen har allerede lagd en smittevernsveileder sammen med Standard Norge, så nå er vi klar for en trygg gjenåpning, sier Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i Stiftelsen Norges Varemesse.