Derfor drar vi på Agroteknikk 2021

I dag er det nøyaktig 8 måneder til Agroteknikk går av stabelen, og 25. – 28. november samles landbruks-Norge igjen. For kort tid siden åpnet vi billettsalget, og allerede har flere av de aller ivrigste sikret seg en billett til landbrukets største og viktigste møteplass.

Odelsgutten fra Oppdal

En av dem er odelsgutten Ingebrigt (19 år). Ingebrigt er oppvokst på Hoelsæter gård, et lite gardsbruk i Oppdal med ca. 160 vinterfora sau. Interessen for landbruket har han hatt siden han var liten gutt. I tillegg til å hjelpe til på gården hjemme har han jobbet som avløser på flere gardsbruk, jobbet med gjødseltransport og gjødselhåndtering for Levanger Drift og Montasje, og nå er han lærling som maskinfører på Oppdal maskinkompani.

Han er veldig innstilt på å ta over gården på sikt, og for å holde seg oppdatert på det nyeste utstyret og teknologien i landbruket tar han turen til Agroteknikk i november.

– Jeg har kjørt mye utstyr selv, og det er interessant å se hva slags utstyr og traktormodeller som er på markedet nå. Det er artig å møte flinke selgere, og lære mer om utstyret og fremtiden i landbruket. Spesielt den teknologiske biten. I tillegg er det sosialt. Det er alltid en gjeng fra Oppdal som pleier å være der, og jeg har mange kompiser som skal dit også. Så nå gleder jeg meg til messe.

Reis med kompisgjengen til Agroteknikk 2021 du også – kjøp billett her.

Fra Kringelen Maskinservice på Sortland «fær alle mann»

Mathias Kringelen (38) er også født inn i bransjen. Nå driver han landbruksverkstedet Kringelen Maskinservice på Sortland hvor de i hovedsak reparerer traktorer og redskap. Med en far som jobbet i bransjen har han alltid vært interessert i maskiner og mekanikk. Han prøvde seg en stund på å bli elektriker, men lidenskapen for landbruket gjorde at han likevel endte opp her.

Mathias har ikke gått glipp av en eneste messe siden 2006. I november tar han med seg hele gjengen fra Kringelen maskinservice 1, 678 kilometer sørover for å besøke Agroteknikk 2021. Dette blir Mathias sin sjette gang.

– Dette er vår bransjemesse, og det er spennende å se på nyheter fra konkurrenter og samarbeidspartnere. Det er også mye sosialt for de ansatte. Jeg jobbet et sted tidligere hvor arbeidsgiveren sponset tur til Agroteknikk på oss. Dette satte jeg stor pris på da jeg var ansatt selv, og derfor ønsker jeg å gi det til mine ansatte også. Det er en fin mulighet til å være sammen litt utenfor den vanlige arbeidssettingen.

– Jeg gleder meg egentlig til alt. Det blir artig å møte igjen gamle kjente fra tidligere arbeidsforhold, og få et ansikt på importørene og kundene man snakker med på telefonen til vanlig. Det blir forhåpentligvis mye folk, og mye liv og mye røre.

Gi dine ansatte noe å se frem til – kjøp billett her

Velkommen til landbrukets største og viktigste møteplass, Agroteknikk 2021, 25. – 28.november. Opplev det nyeste innen maskiner og utstyr, få faglig inspirasjon og møt bransjen. På Agroteknikk 2021 samles alle med lidenskap for verdens beste råvarer. Kom og hold deg oppdatert slik at vi sammen kan fortsette å produsere råvarer og mat i verdensklasse.