De er Årets lærlinger

Seks lærlinger, en fra hver kjede, har blitt løftet fram som de beste i sitt kull. Nå skal de feires på Agroteknikk 2021.

Seks lærlinger, en fra hver kjede, har blitt løftet fram som de beste i sitt kull. Nå skal de feires på Agroteknikk 2021.

Artikkelen er skrevet av Redaksjonen i Bedre Gardsdrift

Kåringen av Årets lærlinger har blitt en tradisjonsrik del av markeringen under Agroteknikk. Også i år har bransjen funnet fram til det de mener er de seks beste lærlingene innen landbruksmekanikerfaget.

De seks landbruksmekanikerlærlingene er som følger:
  • John Christian Karlsen, Lena Maskin på Dal
  • Magnus Eng Arteid, Felleskjøpet Kløfta
  • Mikael Ekrem, Eiksenteret Hønefoss
  • Mikael Stålerød, Røsholt Maskin, Steinsholt
  • Sondre Straume, Storebø Bil og Traktor (Valtra)
  • Tov Syver Lunåsmo, A-K maskiner, Tynset

Utfordrende elektronikk

Lærlingene kommer fra Østlandet, Vestlandet, Innlandet og Sørlandet, og de representerer ulike kjeder, men de er alle enige om én ting: elektronikk er den største utfordringen i bransjen for en landbruksmekaniker.

Dette gjenspeiler seg når vi spør hva som skal til for å holde på de gode landbruksmekanikerne i bransjen. Spørsmålet om lønn går selvsagt igjen, det er et tema som har blitt løftet flere ganger. Det er ingen hemmelighet at mange gode landbruksmekanikere opp gjennom åra har forsvunnet over til bil- og anleggsbransjen etter løfter om bedre lønn.

Ønsker kunnskap

Likevel er det kursing og faglig oppdatering de fleste av dem nevner som noe av viktigste bransjen selv kan gjøre. Ungdommene kommer rett fra skolebenken og som lærlinger har de gått inn i en hverdag hvor de har måtte tilegne seg ny kunnskap hver dag, men likevel tørster de etter å utvikle seg enda mer. Gi oss kurs, sørg for at vi kan holde oss oppdaterte, er budskapet.

Neste utgave av Bedre Gardsdrift inneholder en nærmere presentasjon av hver av de seks lærlingene.

Den offisielle kåringen av lærligene finner sted på Agroteknikk 2021 i november.