Agroteknikk – årets høydepunkt for landbruksnæringen

Flere tusen maskiner og tekniske nyvinninger, spennende faglig påfyll og sosial møteplass for landbruket: Agroteknikk 2021 blir et fire-dagers gilde uten like i messehallen på Lillestrøm.

Flere tusen maskiner og tekniske nyvinninger, spennende faglig påfyll og sosial møteplass for landbruket: Agroteknikk 2021 blir et fire-dagers gilde uten like i messehallen på Lillestrøm.

Fra 25.-28. november er det igjen duket for Agroteknikk på Norges Varemesse i Lillestrøm. Titusener av landbruksinteresserte samles over fire dager for å oppleve det aller nyeste innen maskiner og utstyr. Mange kommer også for å få med seg et variert program med faglige foredrag, kåringer av dyktige folk og nyvinninger, og ikke minst for å møte igjen gode kollegaer og kontakter.

Kjøp billett til Agroteknikk

Gode tilbud

Agroteknikk er først og fremst landbruksnæringens kundearena og et sted der bransjens bredde blir presentert. Her får kundene en enorm arena å orientere seg i når det gjelder nyheter og løsninger som kan bedre økonomien til bonden. Gode tilbud på produkter på messen trekker selvsagt publikum. Men det er også en svært viktig møteplass for bønder og alle som jobber i landbruksnæringen, sier Frode Dahl, leder i TLIF (Traktor og landbruksmaskinimportørenes forening).

I tillegg til utstillingen og det faglige programtilbudet er det egne nettverksarrangement for kvinner i landbruket og unge bønder. Søndag er det aktiviteter for barn, ettersom det gjerne er hele familier som kommer, forteller Dahl.

Av kåringer har vi blant annet «Årets lærling 2021» i landbruksmaskinmekanikerfaget. Jeg er veldig glad for å kunne sette fokus på lærlingordningen, og være med på å løfte fram lærlinger som bidrar til å holde landbruks-Norge i gang, understreker Dahl.

Se programmet

Aldri vært større interesse

Agroteknikk 2021 vil være den første innendørs landbruksutstillingen som går av stabelen i Europa etter pandemien.

Trond Andersen, prosjektleder for Agroteknikk 2021, forteller at i år har pågangen fra leverandører som vil stille ut på messen vært helt enorm.

Jeg har aldri vært borti maken, og jeg har jobbet med varemesser i 30 år. Det er fullt hus og stormende jubel for oss. Vi gleder oss veldig til å møtes igjen, sier han.

Så langt er det rundt 160 utstillere som fordeles over fem haller og ett telt. Til sammen utgjør området 40 000 kvadratmeter.

Oversikt over utstillere

Mangfold av utstillere

Frode Dahl forteller at Agroteknikk i utgangspunktet omfattet landbruksmaskiner, men etter hvert er også et stort utvalg tilleggstjenester og løsninger presentert på messen – alt fra løsninger for presisjonsjordbruk til entreprenørtjenester knyttet til vei og anlegg og ikke minst skogbruk. Utviklingen i bruken av maskiner og redskap står tett opp til den økte kompetansen man ser i landbruket, mener Dahl:

Det er i tråd med den tekniske utviklingen vi ser i samfunnet ellers, og som også har skjedd i landbruket.

Også på maskinsiden har det skjedd mye. Størrelse er én ting, men også innen miljøaspektet skjer det mye. Eksempelvis på utslipp.

Maskinene er større enn noen gang. Det blir færre, men større gårdsbruk i Norge som skyldes sammenslåinger og bortleiing av jord. Klimaforholdene blir mer krevende, så det er viktig å kunne arbeide effektivt. Samtidig skal vi ha landbruk i hele Norge, og dette gjør at vi også må ha utstyr for å tilfredsstille alle, sier han

Tid til en prat

Dahl synes det er spennende å følge med på lansering av nye maskiner og løsninger. Det vil bli kåringer av forskjellige priser, fra årets nyheter til innovasjonspriser, på messen.

Vi har også publikumspris, fordi vi synes det er viktig å være interaktive med de som kommer til oss.

Han tror likevel at for mange er det møtene med andre bønder som gjør at de kommer tilbake år etter år.

Mange har en hektisk hverdag. På Agroteknikk kan man sette seg ned med kollegaer over en kaffekopp og dele erfaringer. En slik sosial møteplass er verdifull, avslutter han.