101 nyheter på Agroteknikk i november

Ventilasjonsvifte, digitale løsninger, såfrø, en serieprodusert el-traktor og andre traktorer. Det blir stor bredde og tett mellom nyhetene på Agroteknikk den 25.-28. november.

Ventilasjonsvifte, digitale løsninger, såfrø, en serieprodusert el-traktor og andre traktorer. Det blir stor bredde og tett mellom nyhetene på Agroteknikk den 25-28. november.

Det deles priser til de beste nyhetene på messen. Vinnerne skal kåres av en jury, som nå har gått igjennom listen av nyheter. Jurylederen lover noe for enhver smak på arrangementet.

­- Agroteknikk speiler hverdagen for oss i landbruket. Vi skal drive god agronomi hver eneste dag. For å få til det trenger vi støtte fra teknologien. Det stilles stadig større krav til oss, og felles for nyhetene som lanseres er at de hjelper bonden med å møte disse kravene. Det kan for eksempel være digitale driftsstyringsverktøy som analyserer sauens utnytting av utmarksbeitet eller som hjelper til med å optimalisere bruken av korntørka. Eller det kan være en ny traktor eller nytt såfrø. På årets Agroteknikk kan vi love et godt innblikk i bredden av nyvinninger i landbruket, sier juryleder Jogeir M. Agjeld.

Til daglig har Agjeld ansvaret for fagområdene maskinteknikk og presisjonslandbruk i Norsk Landbruksrådgiving. Med seg i juryen har han med seg Erik Brodshaug fra Tine, Hans Christian Endrerud fra Blæstad og Siri Josefine Mo fra Norsk Landsbruksrådgivning. To av de viktigste fagtidsskriftene i bransjen er også representert, med Dag Idar Jøssang fra Norsk Landbruk og Magnus Mo Opsahl fra Bedre Gardsdrift.

Dette er trivelig arbeid, og det er ekstra gøy å se at norske firmaer står bak mange de beste nyvinningene. Faktisk er nesten halvparten av de som får priser norske oppfinnelser, sier Erik Brodshaug.